Skip to main content

Veelgestelde vragen

Waar is coachpraktijk Au Bord du Chemin gehuisvest?

Ik heb een coachpraktijk in Rijswijk waar ik mijn coachees ontvang in een huiselijke, vertrouwelijke en veilige setting. De praktijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en overdag kun je gratis parkeren in de straat.

Is coaching op een andere locatie ook mogelijk?

Jazeker. Woon je verder weg, dan kunnen we een andere locatie overeenkomen. Online coaching behoort ook tot de mogelijkheden.

Welke tarieven hanteer je?

Voor particulieren hanteer ik een tarief van € 95,- per uur. Een gemiddelde sessie duurt 1,5 uur. Dit bedrag is inclusief btw. Word je doorverwezen via je werkgever? Dan geldt een afwijkend tarief.

Hoe ga je om met persoonlijke gegevens die verstrekt worden?

In mijn privacyverklaring lees je hoe ik omga met jouw persoonlijke gegevens. Je mag erop vertrouwen dat dit zorgvuldig gebeurt.

Is life coaching ook geschikt als ik een loopbaangerelateerde vraag heb?

Zeker! Life coaching gaat over leven én werk. Als er iets persoonlijks speelt in je leven dan werkt dit overal in door. Hoe je bent als partner, ouder of collega. Andersom kunnen gebeurtenissen in de werksfeer veel impact hebben op thuis. In mijn coaching is er ruimte voor allerlei thema’s.

Met wat voor coachvragen kan ik bij je terecht?

Ik help mensen met uiteenlopende vragen. Om je richting te geven, volgen hier wat voorbeelden:

 

  • Ik wil mijn persoonlijke effectiviteit en persoonlijk leiderschap versterken.
  • Ik wil ander werk, maar weet niet precies wat en waar te beginnen.
  • Situaties lijken mij steeds te overkomen; ik wil meer invloed en regie hebben.
  • Ik heb weinig energie en ben erg moe. Ik wil voorkomen dat ik burn-out ga.
  • Relaties lopen keer op keer stuk; ik wil snappen welke patronen hier een rol spelen.
  • Ik ben emotioneel snel geraakt en kan dingen niet goed loslaten.
  • Ik voel me niet begrepen. Ik wil meer gezien en gehoord worden.
  • Mijn hoofd maakt overuren; ik zoek een betere balans in wat ik denk en voel.
  • Anderen gaan steeds over mijn grenzen, ik wil leren hoe ik mijn grenzen beter kan aangeven.
  • Ik wil de wereld weer benaderen vanuit mezelf in plaats vanuit mijn omgeving.

Welke coachmethoden gebruik je?

Tijdens de coachsessies maak ik gebruik van verschillende werkvormen om beweging te creëren waaronder lichaamswerk, visualisatieoefeningen, coaching/psychologische modellen en spiegelen. Om goed zicht te krijgen op je talenten werk ik ook vaak met de TMA talententest  (Talenten Motivatie Analyse). Ter plekke maak ik een keuze welke ik wil toepassen. Die keuze wordt bepaald door de fase in jouw proces en door wat zich in het hier en nu in een sessie aandient.

Wat versta je onder lichaamswerk?

Je lichaam voelt emoties en slaat onverwerkte emoties op. Ook reageert je lichaam op gebeurtenissen, zoals een verhoogde hartslag als je schrikt. Het brengt een mens veel om bewust te zijn van de signalen van je lichaam en daarbij stil te staan en er niet meteen overheen te stappen of in je hoofd te schieten.

Hoe lang duurt een coachtraject?

Dat verschilt per traject. Wanneer jouw coachvraag is beantwoord, is het doel bereikt. Gemiddeld bereiken mijn klanten dat in 4 tot 8 sessies.

Is die TMA test een vast onderdeel?

In veel coachvragen blijkt de inzet van TMA heel nuttig omdat je hiermee snel veel informatie verkrijgt over wie jij bent. Het is echter geen verplicht onderdeel, de inzet van dit instrument gaat in overleg.

Hoe succesvol ben je eigenlijk als coach?

Het merendeel van mijn klanten heeft het doel bereikt en is tevreden over mijn begeleiding. Ook werkgevers die mij inschakelen zien in mijn coaching een waardevolle toevoeging voor hun organisatie. De beweging start vaak al naar aanleiding van het kennismakingsgesprek.

Coach je ook in andere talen?

Ik coach in het Nederlands en Engels. Mijn Duitse taalvaardigheid is goed, maar in mijn rol als coach wil ik mezelf goed kunnen uitdrukken en gaat mijn voorkeur toch uit naar Engels.

Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging?

Ja, ik ben aangesloten bij StiR , een keurmerk voor professioneel begeleiden.

Ook ben ik een gecertificeerd TMA professional .