Skip to main content

Training

‘Het échte gesprek – basisbeginselen coaching’

Terugkijkend op mijn tijd als HR adviseur herinner ik me dat managers en medewerkers zo weinig het échte gesprek met elkaar aangingen. Een gesprek waarin je tot de kern komt, waarin luisteren op de eerste plaats komt en antwoorden op de tweede plaats.
Dit is echter niet alleen een herinnering van mij, ik hoor dit overal om me heen nog steeds.

Vaak is het verklaarbaar: drukte in het werk, geen zin in confrontatie, ongemak t.a.v. het issue, het gevoel dat jíj alles moet oplossen.
Maar bijtijds een écht gesprek aangaan kan juist veel voordeel bieden en is vooral een heel goede investering die een organisatie veel kan opleveren, zoals het voorkomen van uitval, het voorkomen van ongewenste uitstroom en het bijtijds anticiperen op ontwikkelingen.

De inhoud

Zo ga je als manager of HR professional beter toegerust het échte gesprek aan

  • In 1 dag heb je goed begrip van jouw persoonlijkheid, met de focus op jouw talenten (via de TMA methode) én ga je aan de slag met enkele coaching methoden.
  • Je start met een voorbereidende opdracht en gaat weg met nieuwe inzichten in gedrag en interactie én met basis coachvaardigheden.
  • In de ochtend ligt de focus op jou; in de middag op jou in de interactie met anderen.
  • Je hebt aan het eind van de dag scherp wat voor jou de volgende stap is.
  • Een groep bestaat uit 6 tot 8 personen.

Wat levert een écht gesprek op?

  • niet uitgesproken zaken die veel ongewenste invloed hebben, komen op tafel
  • je legt bloot wat er anders moet/kan en wat daarvoor nodig is
  • je hebt helder waar de verantwoordelijkheid ligt voor de eerste stap
  • je voorkomt ziekteverzuim, quiet quitting en loud leaving

Heb je interesse? Neem dan contact op om te informeren naar data en prijzen.

Welke verandering wil jij in je leven realiseren?

Wat anderen zeggen

Het traject heb ik als zeer verhelderend, prettig en noodzakelijk ervaren. Ik heb geleerd te geloven in mijn eigen kracht en voor mezelf op te komen. Voor bevestiging heb ik geen anderen nodig, alleen mezelf!

Man, 50 jr

In het coachtraject ben ik me bewust geworden van mijn non-verbale communicatie door de feedback die Linda me gaf. Dit gaf waardevolle inzichten. Ik waardeer haar openheid, de manier waarop ze mij op m'n gemak kon stellen en hoe flexibel ze omging met afspraken als het niet goed ging met me. Ik kan haar als coach aanbevelen.

Vrouw, 35 jr

Linda is iemand die mij aan het denken zet over mijzelf, de zaken die belangrijk voor mij zijn en de verborgen aannames die zitten in mijn gedrag en beweegredenen. Ze weet met gerichte persoonlijke vragen en aanpak een opening te bieden voor een stroomversnelling van zelfkennis en reflectie. Het heeft mij gebracht dat ik mijn twijfel en angst tot falen heb los kunnen laten en het bedrijf heb gestart dat enkel in mijn hoofd leefde.

Man, 34 jr

De begeleiding van Linda was heel professioneel. In het begin was ik wat sceptisch maar dit werd al snel weggenomen door haar kennis en kunde. Hierdoor was ik al snel overtuigd dat de coaching mij zou helpen met het verbeteren van mijn aandachtspunten. Door niet alleen te praten maar ook afbeeldingen, kaarten en boeken te gebruiken heb ik meer inzicht gekregen hoe ik sommige momenten beter zou kunnen aanpakken.

Man, 25 jr