Skip to main content

TMA Talententest

Jouw talenten
in kaart gebracht

Veel mensen vinden hun talenten heel gewoon en staan er nauwelijks bij stil, maar wat voor de een natuurlijk is, is dat voor een ander niet. Daar mag je dus iets mee doen! De TMA (Talenten Motivatie Analyse) is een methode waarbij aan de hand van een online vragenlijst je persoonlijkheid in kaart worden gebracht, met de focus op je talenten. Deze talenten geven aan wat jouw voorkeursgedrag is en bepalen ook jouw aanleg voor de ontwikkeling van bepaalde competenties. Als je gedrag vertoont dat in lijn is met jouw talenten verbruik je minder energie en ben je meer succesvol in het bereiken van jouw doelen, zowel persoonlijk als professioneel.

De TMA methode

Het meten van voorkeursgedrag op 22 drijfveren in 6 dimensies

  • de emotionele balans
  • de motieven
  • de sociale talenten
  • de be├»nvloedende talenten
  • de leidinggevende talenten
  • de organisatorische talenten

De TMA Rapportage

De TMA-rapportage geeft een goed beeld van je persoonlijkheid. Het omvat een samenvatting van de belangrijkste kenmerken, een overzicht van de talenten per dimensie, inzicht in mogelijke valkuilen, leerstijl en communicatie, een beeld van de ideale werkomgeving en tips voor ontwikkeling. In het coachtraject gebruiken we de uitkomsten om samen gericht te kijken naar hoe en waar jij jouw talenten het beste kunt inzetten. Al deze informatie vind je ook terug in jouw persoonlijke online dashboard waartoe je een jaar lang toegang krijgt. Hier vind je veel achtergrondinformatie, inzicht in jouw aanleg voor competenties en ontwikkeladviezen.

Welke verandering wil jij in je leven realiseren?

Wat anderen zeggen

Het traject heb ik als zeer verhelderend, prettig en noodzakelijk ervaren. Ik heb geleerd te geloven in mijn eigen kracht en voor mezelf op te komen. Voor bevestiging heb ik geen anderen nodig, alleen mezelf!

Man, 50 jr

In het coachtraject ben ik me bewust geworden van mijn non-verbale communicatie door de feedback die Linda me gaf. Dit gaf waardevolle inzichten. Ik waardeer haar openheid, de manier waarop ze mij op m'n gemak kon stellen en hoe flexibel ze omging met afspraken als het niet goed ging met me. Ik kan haar als coach aanbevelen.

Vrouw, 35 jr

Linda is iemand die mij aan het denken zet over mijzelf, de zaken die belangrijk voor mij zijn en de verborgen aannames die zitten in mijn gedrag en beweegredenen. Ze weet met gerichte persoonlijke vragen en aanpak een opening te bieden voor een stroomversnelling van zelfkennis en reflectie. Het heeft mij gebracht dat ik mijn twijfel en angst tot falen heb los kunnen laten en het bedrijf heb gestart dat enkel in mijn hoofd leefde.

Man, 34 jr

De begeleiding van Linda was heel professioneel. In het begin was ik wat sceptisch maar dit werd al snel weggenomen door haar kennis en kunde. Hierdoor was ik al snel overtuigd dat de coaching mij zou helpen met het verbeteren van mijn aandachtspunten. Door niet alleen te praten maar ook afbeeldingen, kaarten en boeken te gebruiken heb ik meer inzicht gekregen hoe ik sommige momenten beter zou kunnen aanpakken.

Man, 25 jr