Skip to main content

Lifecoaching

Ken jezelf, leef jezelf

Vaak is er een aanleiding dat je een coach zoekt. Het kan zijn dat je qua werk niet op de juiste plek zit, dat je weinig energie hebt, dat je in je relatie(s) tegen grenzen aanloopt of last hebt van terugkerende patronen. Jouw gevoel ‘ik moet iets, maar weet niet precies wat’, is het punt van waaruit we samen vertrekken. Door mijn vragen en interventies krijg je nieuwe inzichten in je manier van doen en denken. Wat werkt wel en wat werkt niet (meer)? Het is een proces waarin je steeds bewuster wordt van wie je bent en wat je wilt. Dat werkt door in alle keuzes die je maakt als mens en professional.

Zo ziet een coachtraject eruit

Kennismaken
We beginnen met een vrijblijvende kennismaking over en weer. In een persoonlijk gesprek van een uur (in mijn praktijk of online) kun jij me meer vertellen over jezelf, waar je tegenaan loopt, wat je anders zou willen, en geef ik je gevoel bij wie ik ben en hoe ik te werk ga.

Coachdoel
Bij de start van een coachtraject formuleer jijzelf jouw coachvraag. Ik zal je daarin ondersteunen. Op die manier hebben we beiden helder waar we naartoe werken. Indien gewenst kan ik vooraf een inschatting maken van het aantal benodigde sessies.

Coachsessies

  • Duur – Een sessie duurt anderhalf uur. Gemiddeld genomen zitten er twee weken tussen elke sessie.
  • Werkvormen – Ik maak in mijn coaching gebruik van verschillende werkvormen zoals lichaamswerk (waaronder ‘bewustwording door beweging‘), visualisatieoefeningen, coaching/psychologische modellen en spiegelen. Om goed zicht te krijgen op je talenten werk ik vaak met de TMA talententest  (Talenten Motivatie Analyse).
  • Reflectie – Ik adviseer mijn coachees om na elke sessie te reflecteren en daar een verslag van te maken. Tips voor reflectie overhandig ik na de eerste sessie. Waar nodig reik ik extra opdrachten aan om tussen de sessies in te experimenteren met ander/nieuw gedrag.

Afronding en evaluatie
Het traject eindigt als het coachdoel is bereikt. Aan de hand van een evaluatieformulier blik je zelf terug op het coachtraject. Hiermee vat je samen wat je hebt geleerd en welke concrete stap je gaat zetten. Als er een nieuwe coachvraag is, kan de coaching uiteraard worden voortgezet. Alles doen we in goede afstemming met elkaar.

Linda Hennig

Life coach

  • Rustig
  • Nuchter
  • Inlevend
  • Vriendelijk
  • Doortastend
  • Informeel
Meer over Linda

Welke verandering wil jij in je leven realiseren?

Wat anderen zeggen

Het traject heb ik als zeer verhelderend, prettig en noodzakelijk ervaren. Ik heb geleerd te geloven in mijn eigen kracht en voor mezelf op te komen. Voor bevestiging heb ik geen anderen nodig, alleen mezelf!

Man, 50 jr

Linda is een fijne coach die gericht is op de coachee en daarbij aandacht heeft voor het proces waar iemand in zit en daar goed op afstemt. Ze houdt niet vast aan methodieken, maar werkt meer in het hier en nu en hetgeen de coachee wil inbrengen. Dit is prettig werken omdat je hierdoor goede begeleiding krijgt op persoonlijke vraagstukken. Dit hielp mij om de antwoorden te vinden in relatie tot mijn loopbaan.

Vrouw, 35 jr

Ik ging ervan uit dat mijn zakelijke meetings strikt formeel zouden moeten zijn. Hierdoor kwam ik vaak niet tot de werkelijke behoefte van de klant zonder gewenst resultaat als gevolg. Linda heeft mij gecoacht in de ‘menselijke’ kant van zo’n meeting. Het heeft mij doen beseffen dat juist dit een belangrijke factor is om een vertrouwensband met een zakelijke relatie op te bouwen. Het heeft mij geleerd ‘gewoon’ mijzelf te zijn tijdens de salesgesprekken.

Man, 26 jr

In het begin heb ik een moment gehad dat ik dacht… uhh ik voel me nu verdrietiger dan voordat ik aan de coaching begon. Is dit wel voor mij? Maar al snel realiseerde ik me dat het nodig was om de pijn weer te voelen om te begrijpen waarom dingen mij kwetsen en waarom ik dan reageer zoals ik reageerde in situaties. Ik heb het traject ondanks alle emoties eromheen, als zeer vertrouwd en prettig ervaren.

Vrouw, 44 jr

Ik heb het traject erg positief ervaren. Linda is een erg fijne coach die de juiste vragen stelt waardoor je zelf achter zaken komt. Ze is rustig en luistert heel goed, zeker ook naar gevoelens die niet uitgesproken worden. Wat me meteen opviel was dat ze gericht was op het innerlijk: wat voel ik, wie ben ik, wat vind ik hiervan en ook waar ben ik mee bezig? Ondersteund door modellen, theorieën en assessments lukte het mij om heel praktisch zaken toe te passen. Het waren eyeopeners over hoe je met kleine aanpassingen in werkwijze, denkwijze, houding etc. gewenste resultaten kunt behalen.

Vrouw, 35 jr

In het coachtraject ben ik me bewust geworden van mijn non-verbale communicatie door de feedback die Linda me gaf. Dit gaf waardevolle inzichten. Ik waardeer haar openheid, de manier waarop ze mij op m'n gemak kon stellen en hoe flexibel ze omging met afspraken als het niet goed ging met me.

Vrouw, 35 jr