Skip to main content

“Je moet jezelf meenemen in een gesprek”, zegt Eva Jinek op 23/10/23 nadat ze voor de 2e keer de Sonja Barend Award in ontvangst had genomen. Wat mooi dat ze dit benoemt; ik ben het helemaal eens. ‘Jezelf meenemen’ kan het verschil maken tussen een oppervlakkig en een echt gesprek.

Voordat ik mijn coaching praktijk startte, heb ik jarenlang gewerkt als HR adviseur. Tot het moment dat ik besefte dat ik toe was aan een andere rol, heb ik dit werk altijd met veel plezier gedaan. Ik had het vertrouwen van managers en medewerkers en kijk met genoegen terug op wat ik heb kunnen bijdragen vanuit mijn HR rol.

Terugkijkend op die tijd herinner ik me dat managers en medewerkers zo weinig het échte gesprek met elkaar aangingen. Een gesprek waarin je tot de kern komt, waarin luisteren op de eerste plaats komt en antwoorden op de tweede plaats. Vanuit HR verbaasden we ons er vaak over. Ga gewoon het gesprek aan, wees nieuwsgierig en stel de juiste vragen, dachten en zeiden we dan. Wat aandacht verdient, wordt in een goed gesprek helder en de oplossing dient zich vanzelf aan. Vooraf een oplossing verzinnen voor een issue dat je nog niet scherp hebt, is onmogelijk. Maar in de praktijk was dat vaak de reden dat een gesprek niet werd aangegaan. De stap naar HR als bemiddelaar was dan snel gezet.

Hoe kan dit anders? Je kan het echte gesprek leren voeren door:

 • jezelf te verdiepen in het gedrag van mensen, bepaald door drijfveren en talenten, te beginnen bij jezelf,
 • bewuster op 4 lagen naar de ander te leren luisteren,
 • te leren herkennen welke dynamiek gaande is in een gesprek en
 • jezelf de rust te gunnen om dat allemaal te ‘ordenen’ er voor zorgt dat je in het moment veel effectiever in gesprek kan.

Zo kom je tot het échte gesprek, waarin het niet alleen gaat om wat er letterlijk wordt gezegd, maar ook wat je op andere niveaus ervaart, wat je voelt.

Met veel gedrevenheid begeleid ik in mijn praktijk managers van nu om dit te bereiken!

Mijn stelling is dan ook:

“Jezelf écht kennen en basisvaardigheden in coaching zijn een must voor elke manager!”

Waarom?

 • Omdat je het meest succesvol bent in leidinggeven als je dat op jouw authentieke manier kan doen
 • Omdat jouw tijd en energie kostbaar zijn en je deze effectief wilt benutten
 • Omdat je het beste in je medewerkers naar boven wilt brengen en zij door jou gezien en gehoord willen worden
 • Omdat leidinggeven niet betekent dat de aap altijd op jouw schouders hoort

Dus heb ik speciaal voor managers een 1-daagse training opgezet die jou terug brengt naar jouw kern:

 • In 1 dag heb je goed begrip van jouw persoonlijkheid, met de focus op jouw talenten én ga je aan de slag met enkele coaching methoden
 • Je start met een opdracht voorafgaand en gaat weg met nieuwe inzichten in gedrag en interactie én met basis coachvaardigheden
 • Je hebt scherp wat voor jou de volgende stap is
 • Voor wie: managers (van teamleiders tot executives) die bereid zijn in de spiegel te kijken en die authentiek willen managen
 • Groepsgrootte: 6-8 personen
 • Datum: 8 december 2023
 • Kosten: E 495,- ex btw per persoon, inclusief lunch
 • Locatie: Delft (naast station)
 • Er is ook een 2e dag in de maak!

Interesse? Meld je aan voor de training op 8 december 2023 via linda@aubordduchemin.com

Ik kom ook graag langs bij jouw organisatie om je meer te vertellen en op maat afspraken te maken! Er is nog ruimte in mijn agenda voor een trainingsdag in november of december van dit jaar.

Training Het Echte Gesprek – basis coaching