Skip to main content

Danscoaching

Wat is danscoaching?

Coaching brengt dat je allerlei zaken die bij jou onbewust spelen, bewust maakt. Dat kan met woorden, dus in een gesprek, maar ook in beweging!

In beweging gebruik je een ander deel van je brein dan je gebruikt om te denken. Je ervaart fysiek waar je aandacht aan mag geven. Je voelt je grenzen, je emoties, je weerstand, je moeheid, je opgekropte emoties, enz.

In meerdere dansen onderzoek je wat je nodig hebt om jouw wens tot verandering te bereiken. Door vervolgens steeds te bespreken wat er met je gebeurt, maak je meteen een connectie met het rationele deel van je brein. Zo breng je ratio en gevoel samen.

Iedereen kan dansen! Het zijn gewoon jouw eigen bewegingen op muziek, of zonder. Het hoeft niet mooi, gepolijst, in de maat. Gewoon volgen wat je lichaam wil. Dat is zó bevrijdend.

Hieronder lees je wat mijn coachees zoal via danscoaching ontdekken:

  • ‘Nu pas besef ik hoe ik me geaard kan voelen. Dat gevoel zit niet in mijn benen, maar in mijn buik! Daar zit mijn kracht!’
  • ‘Niemand kan me wat maken, ík heb de regie!’
  • ‘Ik hoef niet altijd door te gaan. Ik mag de signalen van mijn lichaam volgen als ik voel dat ik onrustig word.’
  • ‘Ik kan niets meer doen dan voelen wie ik ben en waar ik voor sta. Dat geeft me rust en kracht.’
  • ‘Ik schrok van het gemak waarmee ik iets groots als zelfzorg al had afgevinkt.’

Meer weten?

Je kan bij me terecht voor een losse afspraak of een serie danscoachsessies. Ik zet deze methode ook in als onderdeel van een regulier coachtraject. Dat doe ik uiteraard altijd in overleg. Danscoachsessies vinden plaats op een andere locatie.

Wat anderen zeggen

Linda gaf mij ruimte, vertrouwen en schiep een veilige omgeving om vrij te kunnen bewegen. De eerste dans gaf mij wat ongemak, maar gedurende de sessie voelde ik mij steeds meer op mijn gemak om vrij te bewegen. Ik vond het mooi om te ervaren hoe dicht dansen/bewegen staat bij je emotie. Het heeft mij weer opnieuw doen beseffen hoe belangrijk het is om aandacht te hebben voor je lichaam. Linda koppelt helder de coachvraag aan de bevindingen van het bewegen. Hiermee legt zij verbanden waardoor je verder komt in je persoonlijke ontwikkeling.