Coaching Startups

This post is also available in: English

Startup ondernemer: herken je dit?

  • Je team is organisch gegroeid en van jou als founder wordt steeds meer verwacht. De groei van je bedrijf hangt tenslotte voor een groot deel af van jouw rol als manager/ondernemer/partner en de interactie met anderen binnen en buiten je bedrijf.
  • Je opereert tegelijkertijd op operationeel, tactisch en strategisch niveau en moet daarin continu schakelen.
  • Jij en je partner versterken elkaar in een positieve flow, maar bij stress zit je elkaar soms in de weg, bijvoorbeeld bij die pitch voor potentiële investeerders.

Uit onderzoeken blijkt dat het succes van een startup voor een groot deel wordt bepaald door het team en de onderlinge interactie en drijfveren. Het ‘technische’ idee is vaak goed en levensvatbaar – hierin krijgen organisaties ook veel begeleiding; de uitdaging zit ‘m in het uitdragen van de visie, de samenwerking tussen de founders en andere key personen en de vorming van een team dat samenwerkt vanuit de zelfde passie.

De founders en andere key personen binnen een startup/scaleup hebben een belangrijke rol in het vormen, het aansturen, de interactie/communicatie en de visie van het team. Zij zijn degenen die de passie en visie bepalen en uitdragen. Hun gedrag is richtinggevend voor het gedrag binnen de organisatie.

Inzicht in het eigen gedrag (bewust en onbewust) van deze key personen is hiervoor een belangrijke pijler! Je kent jezelf, je weet je kwaliteiten, je kent je valkuilen.

De ondernemers die we tot nu toe hebben gecoacht zijn tevreden klanten. Zij hebben ontdekt hoe waardevol het is om in alle hectiek van een snel groeiende onderneming tijd vrij te maken voor de eigen ontwikkeling!

Het team
In een bepaalde fase van de groei van jouw onderneming kan de behoefte ontstaan om met het de ontwikkeling van het team te werken: teambuilding, talenten in kaart brengen, samenwerking versterken, issues aanpakken. Ook hierin kunnen we ondersteunen. Daarbij maken we graag gebruik van de TMA methode, die werkt vanuit een beeld van ieders individuele talenten.

Maatwerk
Zowel de individuele coaching als de teamcoaching is maatwerk. Op basis van een intakegesprek bepalen we wat het doel / de vraag is en aan de hand daarvan formuleer ik een aanpak.

Zie ook Coaching – de basis en De coaches

Contact
Neem contact op via linda@aubordduchemin.com of bel +31(0)6-28474036.

  

Kijk hier voor de privacyverklaring van Au Bord Du Chemin: Privacyverklaring