Skip to main content

Bewustwording door beweging

Bewustwording door beweging, hoe werkt dat?

In coaching word jij bewust van gedrag, wensen, gedachten en gevoelens die bij jou onbewust spelen. Dat kan met woorden, dus in een gesprek, maar ook in beweging!

In beweging gebruik je een ander deel van je brein dan je gebruikt om te denken. Je ervaart fysiek waar je aandacht aan mag geven. Je voelt je grenzen, je emoties, je weerstand, je moeheid, je opgekropte emoties, enz.

De zin uit het lied Une belle histoirese laissant porter par les courants’ (vertaald: ‘je laten meevoeren door de stroming’) geeft precies weer wat ik met beweging van het lichaam probeer te bereiken bij mijn coachees:

  • Meegaan met de stroom van muziek en van je lichaam.
  • In het moment bewuster worden van je lichaam: van gevoelens die aandacht en ruimte verdienen, van waar het stroomt en van waar je een blokkade ervaart.
  • Door beweging en het gesprek erover ontdekken hoe je jezelf die aandacht, ruimte kan geven en hoe je de blokkade kan opheffen.
  • En dit vertalen naar wat je hier in het dagelijks leven mee kan en wilt.

De beweging van jouw lichaam en de gevoelens die naar boven komen, staan hierin centraal. We combineren dit met een gesprek over wat je ervaart en aanwijzingen van mij als coach voor de volgende bewegingen. Ik zoek daar muziek bij waarvan ik denk dat het voor jou iets toevoegt in de ontdekking, verdieping en verwerking van jouw inzichten.

In een coachtraject kunnen we beide vormen afwisselend toepassen: figuurlijke beweging vanuit ‘de stoel’ en letterlijke beweging met muziek. Dit is dé ideale manier van het bij elkaar brengen van ratio en gevoel.

Workshops 

Deze vorm van coaching leent zich ook heel goed voor het werken in groepen. In verbinding met anderen en door het uitwisselen van ervaringen, wordt jouw proces versterkt.

Workshops hebben steeds een ander specifiek thema. De workshops die ik organiseer, vind je op mijn Instagram en Facebook accounts.
Ze staan vooral in het teken van een betere balans in het ‘mannelijke’ en het ‘vrouwelijke’. Elk mens heeft beide kanten in zich, maar bij velen is er een disbalans. Deze is ook te herleiden naar wat zich in jouw lichaam afspeelt, wat er wél (en misschien dan in overvloed) of niet (en misschien verdreven naar jouw schaduw) mag zijn.

Aanmelden voor een workshop

Aanmelden kan door een email te sturen naar linda@aubordduchemin.com en het bedrag te storten op NL 82 RABO 0326 8204 85. Je inschrijving is definitief nadat de betaling is voldaan.
Bij afmelding wordt de betaling niet teruggestort. Bij afmelding tot 1 week voorafgaand aan de workshop kan ik je desgewenst noteren als deelnemer aan de eerstvolgende workshop. Hierna vervalt jouw recht op deelname.

Ervaringen

Hieronder lees je wat mijn coachees zoal via beweging en muziek ontdekken:

  • ‘Nu pas besef ik hoe ik me geaard kan voelen. Dat gevoel zit niet in mijn benen, maar in mijn buik! Daar zit mijn kracht!’
  • ‘Niemand kan me wat maken, ík heb de regie!’
  • ‘Wat ben ik mooi, ik mag er zijn!’
  • ‘Ik hoef niet altijd door te gaan. Ik mag de signalen van mijn lichaam volgen als ik voel dat ik onrustig word.’
  • ‘Ik kan niets meer doen dan voelen wie ik ben en waar ik voor sta. Dat geeft me rust en kracht.’
  • ‘Ik schrok van het gemak waarmee ik iets groots als zelfzorg al had afgevinkt.’

Meer weten?

Je kan bij me terecht voor een losse afspraak of een serie ‘bewustwording door beweging’ sessies. Ik zet deze methode ook in als onderdeel van een regulier coachtraject. Dat doe ik uiteraard altijd in overleg. Bewegingssessies vinden plaats op een andere locatie.

Wat anderen zeggen

Linda gaf mij ruimte, vertrouwen en schiep een veilige omgeving om vrij te kunnen bewegen. De eerste dans gaf mij wat ongemak, maar gedurende de sessie voelde ik mij steeds meer op mijn gemak om vrij te bewegen. Ik vond het mooi om te ervaren hoe dicht dansen/bewegen staat bij je emotie. Het heeft mij weer opnieuw doen beseffen hoe belangrijk het is om aandacht te hebben voor je lichaam. Linda koppelt helder de coachvraag aan de bevindingen van het bewegen. Hiermee legt zij verbanden waardoor je verder komt in je persoonlijke ontwikkeling.